Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Syrlig, söt och full av smak, den här kakan kommer att gilla om du är ett fan av citron. Denna kaka är vegansk, mjölkfri, äggfri, glutenfri och gjord med rena ingredienser. Njut av den som den är eller lägg till den goda citronfrostingen.
Citroner är rika på biotillgängligt vitamin C och kalcium. Plus att citroner är en toppkälla för mineralsalter och spårmineralsalter. Spår av biotillgängligt natrium i citroner är en drivkraft för det värde de erbjuder våra kroppar.
Till tårtan:
Citronfrosting (valfritt):
Värm ugnen till 350F/180C. Klä en 8- eller 9-tums brödform med bakplåtspapper.
Vispa ihop havremjöl, brunt rismjöl, potatisstärkelse, bakpulver och bakpulver i en stor skål och sätt åt sidan.
I en annan skål, tillsätt lönnsirap, citronskal och -saft, malda linfrön, smält kokosolja och vanilj. Vispa tills det är enhetligt.
Tillsätt de blöta ingredienserna till det torra och rör om tills du får en jämn smet. Häll smeten i den förberedda brödformen och grädda i 30-40 minuter, tills den fått lite färg på toppen och en tandpetare kommer ut ren när den sätts in.
Låt svalna i formen i 5 minuter, ta sedan ur formen och låt svalna helt på galler.
För att göra citronfrosting, kombinera cashewnötter, lönnsirap, vatten och citronsaft i en mixer och mixa tills den blir helt slät, skrapa ner sidorna efter behov. När kakan svalnat, bred frostingen ovanpå.
Skiva och servera. Avnjuts bäst på bakdagen och förvaras i en lufttät behållare tills den äts.
4-6 personer