Potatisen är inte bara god, den är otroligt nyttig och har många hälsosamma fördelar.
Centrala nervsystemet:
Glukosen i potatis stärker det centrala nervsystemet och är avgörande för ångest, depression, bipolär sjukdom, OCD och alla som går igenom en känslomässig kamp eller svårigheter. Potatis är också viktigt för personer som har andra neurologiska tillstånd som kroniskt trötthetssyndrom, multipel skleros (MS), Parkinsons och ALS.
Tarmen:
Potatis matar de goda bakterierna inuti tarmen samtidigt som de svälter de dåliga bakterierna, som Streptococcus, C. diff och E. coli. Potatis lugnar också slemhinnan i tarmkanalen och kan hjälpa till att läka Crohns, kolit, IBS, celiaki, sår, gastropares, esofaguspasmer, kramper, uppblåsthet och andra matsmältningsstörningar. Ta reda på mer om hur potatis kan hjälpa matsmältningsbesvär i detta podcastavsnitt.
Matförgiftning:
Många människor som får matförgiftning kämpar med symtom långt efter att de har återhämtat sig från själva matförgiftningen. De kan fortsätta att ha milda anfall av illamående, kramper, uppblåsthet, obehag, smärta och till och med förstoppning.
Potatis är lugnande och skonsam för slemhinnan i tarmkanalen och till hjälp för en fullständig återhämtning. Att äta ångkokt potatis är ett bra sätt att få din läkning framåt.” – Anthony William
https://www.medicalmedium.com/blog/potato-the-nightshade-healer
Sätt ugnen på 250 grader.
Skiva potatisen och spola vatten över dem så kryddorna fastnar.
Krydda med paprikakrydda, peppar, vitlökspulver, lökpulver, chilipulver & organo.
In i ugnen i ca 20 min mer eller mindre beroende på hur stora klyftor du gör.
Ketchup:
Blanda ihop all ingredienserna. Börja med 1/2 dl äppeljuice. Är konsistensen för tjock tar du i mer. Smaka av. Förvaras i kylskåp.
Servera tillsammans med en god sallad och min cashewnötsaioli om du vill.