Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Den här kakan är utsökt även utan topping, men tillägget av streusel-toppningen tar den till en ny nivå. Den här kakan avnjuts bäst på bakdagen, så den är perfekt att göra när du träffar vänner och familj och vill erbjuda dem en läcker kaka gjord med rena ingredienser.
Streusel:
Kaka:
Värm ugnen till 350F/180C. Smörj en 9-tums (22-23cm) brownieform med kokosolja eller klä med bakplåtspapper. Sätt åt sidan.
Gör streusel genom att blanda havremjöl, brunt rismjöl, kokossocker och kanel i en medelstor skål. Blanda väl, häll sedan i lönnsirap och kokosolja. Blanda de blöta ingredienserna tillsammans med de torra tills du får en smulig blandning. Sätt åt sidan.
I en medelstor skål, rör ihop havremjöl, brunt rismjöl, potatisstärkelse, kokossocker, bakpulver och bakpulver. Blanda tills det är jämnt fördelat och klumpfritt. I en annan skål, vispa samman mandelmjölk, äppelmos, kokosolja och vanilj tills det är enhetligt.
Häll de blöta ingredienserna i det torra. Rör om tills det är jämnt blandat. Smeten ska vara väldigt tjock men ändå hällbar. Tillsätt lite mer mjöl eller mjölk om det behövs för att få denna konsistens. Häll hälften av smeten i den förberedda bakformen och toppa med hälften av streuseln. Häll i resten av smeten och toppa med resten av streuselen.
Grädda i 30-35 minuter, tills den fått färg på toppen och en tandpetare kommer ut rent. Låt svalna i 5 minuter i bakformen, ta sedan försiktigt bort och lägg på galler för att svalna helt. Avnjuts bäst på bakdagen.
6-8 bitar
För fler läckra läkningsrecept, kolla in New York Times bästsäljande bok, Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar