Snacks & sött

Blåbärsmuffins

Receptet är översatt från medicalmedium.com

Uppgradera din vanliga blåbärsmuffins till dessa växtbaserade, glutenfria, mjölkfria och äggfria vilda blåbärsmuffins. Även blåbären är uppgraderade! Vilda blåbär innehåller mycket mer näringsämnen, antioxidanter och oupptäckta läkande egenskaper än större odlade blåbär. Smaken av dessa muffins kommer inte att göra dig besviken!

Det finns inte bara ett pigment i ett vilda blåbär; det finns dussintals pigment som ännu inte undersökts eller studerats. Det vilda blåbäret är för levern som modersmjölk är för ett barn. Vilda blåbär har inte bara förmågan att ta tag i massor av bråkmakare, de håller även fast vid dem när de lämnar levern, på ett sätt som de flesta andra läkande livsmedel inte kan.

  • Ingredienser
    • 2,4 dl glutenfri havregryn
    • 2,4 dl brunt rismjöl
    • 1,6 dl kokossocker
    • 2 tsk bakpulver
    • 2,4 dl osötad mandelmjölk eller lätt kokosmjölk
    • 1,2 dl osötad äppelmos (Urterkrams är den enda jag hittat utan tillsatser, finns att köpa på Ica maxi eller tex här: LÄNK
    • 0,6 dl smält kokosolja
    • 1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt eller vaniljpulver
    • 1,6 dl frysta vilda blåbär (finns i frysdisken i matbutiken)
  • Gör så här
    • Värm ugnen till 180C. Klä en 12 koppar muffinsform med bakplåtspapper eller smörj väl (med exempelvis kokosolja).
    • Vispa ihop havremjöl, brunt rismjöl, kokossocker och bakpulver i en medelstor skål.
    • I en annan skål rör du ihop mandelmjölk, äppelmos, kokosolja och vaniljpulver. Häll sedan de blöta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills det är jämnt blandat och klumpfritt. Vänd ner de vilda blåbären och rör försiktigt runt tills de är jämnt fördelat i smeten.
    • Häll muffinssmeten i de 12 muffinsformarna. Grädda i 22-26 minuter, tills de fått färg på toppen och en tandpetare kommer ut rent.
    • Låt muffinsarna svalna i 5 minuter i muffinsformen, flytta sedan till ett galler och låt svalna helt. Avnjuts bäst på bakdagen och förvaras i en lufttät behållare tills de skall ätas.

    12 muffins

Relaterade recept

Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Fettfritt, Snacks & sött Isglass med vattenmelon & lime
Lunch & middag, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria blåbärspannkakor
Bröd, Mellanmål, Snacks & sött Bars på Pumpa & Sesamfrön
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Snacks & sött Hallon Linzerkakor
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Fröknäcke
Julrecept, Snacks & sött Pumpkin pie
Julrecept, Snacks & sött Pepparkakor