Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Denna läckra vilda blåbärssoppa erbjuder ett så roligt, uppfriskande och tröstande sätt att få in de oöverträffade läkande fördelarna med vilda blåbär i din kost. Den smakar underbart som kall på sommaren eller varm på vintern.
Jag pratar om vilda blåbärs otroliga läkande egenskaper i alla mina böcker av goda skäl. Som jag delar med mig av i min bok Kostguiden, ”för närvarande är vilda blåbär erkända av näringsexperter för sina skyhöga nivåer av antioxidanter. Det går utöver det – de har den högsta andelen antioxidanter av någon mat på planeten. Utöver det har dessa små juveler en uppsjö av oupptäckta kvaliteter. För det första är de beväpnade med dussintals antioxidantvarianter som vetenskapen ännu inte känner till, tillsammans med polyfenoler, antocyaniner, antocyanidiner, dimetylresveratrol och ännu okända adaptogena aminosyror med kofaktor. När du äter dessa bär, läser deras medfödda intelligens din kropp, letar upp potentiella sjukdomar, övervakar dina stress- och toxicitetsnivåer och tar reda på det bästa sättet att läka dig – det är den enda maten som gör det. En av de mest effektiva tungmetallavgiftningsmaten. Vilda blåbär är också den mest kraftfulla hjärnfödan som finns, den mest potenta prebiotika som finns och en stjärna för att återställa levern.”
Koka upp blåbär, vatten, citronsaft, skal och kanel eller kardemumma i en stor kastrull. Koka i ca 8-10 minuter, tills blåbären ser mjuka ut. Medan soppan kokar, blanda arrowrot med kallt vatten och tillsätt det i soppan. Koka i ytterligare 2 minuter tills soppan tjocknar, ta sedan av värmen och låt svalna i 10 minuter. Rör ner honung. Servera varm eller kyld, med myntablad till garnering. Rester håller i kylen i upp till 3 dagar.
2-4 portioner
Lär dig mer om vilda blåbärs helande krafter i New York Times bästsäljande bok Kostguiden