Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Wokade sötpotatisglasnudlar och grönsaker slängs i en lätt, söt och välsmakande sås i detta fantastiska recept. Det här receptet kan serveras direkt eller förvaras i kylen som rester för en enkel måltid dagen efter. Detta recept är oljefritt och sojafritt, till skillnad från de flesta Japchae-recepten.
Svamp hjälper till att minska svamp, bakterier och virus i tarmkanalen, vilket gör att renare näringsämnen och renare blod kommer in i levern.
Zucchini har en mild leverrensande effekt, vilket gör att levern kan pressa ut giftiga bråkmakare på ett säkert sätt.
Morötter är en snabb leverpåfyllande källa till glukos som är kopplad till mineraler och vitaminer.
Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av och skölj under kallt vatten. Lägg tillbaka i kastrullen och använd en sax för att skära nudlarna 4-5 gånger så att de blir kortare på längden.
Medan nudlarna kokar, ställ en stor stekpanna (bon-stick) på medelhög värme och tillsätt löken och shiitakesvampen. Koka/stek i 5-8 minuter, rör om då och då, tills löken och shiitakes är mjuka och bruna. Tillsätt lite vatten om det behövs för att förhindra att det fastnar.
Tillsätt vitlök, morot, zucchini och vårlök i pannan. Fortsätt steka i 3-4 minuter, tills moroten och zucchinin är mjuka. Rör ner nudlarna, lönnsirap, kokosnötaminos (om du använder), limejuice och havssalt (om du använder det) efter smak. Rör om tills det är jämnt blandat.
Servera varm eller kall, garnerad med sesamfrön (om du använder).
3-4 portioner
—————————-
Tips!
Jag har inte hittat några sötpotatisnudlar så brukar använda DESSA
De brukar finnas att köpa på Ica maxi vid de asiatiska produkterna.
Coconut Aminos finns att köpa HÄR