Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Detta läckra, saftiga pumpabröd är en ren njutning. Njut av den med familj eller vänner under en mysig helg eller gör den till dig själv och förvara resterna i en fryssäker påse eller behållare och tina upp en skiva när du vill njuta av den.
Pumpa är en rik källa till B-vitaminer som folater, niacin, tiamin och pantotensyra och mineraler som kalcium och kalium. Pumpa innehåller också immunförsvarsstärkande egenskaper som kan hjälpa kroppen att hålla sig stark och avvärja vanliga förkylningar och influensa som kan vara på väg.
Ingredienser:
Om du använder färsk pumpa, lägg den tärnade pumpan i en ångkokare eller ett durkslag över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 10-15 minuter tills den är mjuka. Ta bort och låt den svalna helt.
Lägg pumpan i en mixer och mixa tills den är slät. Mät upp 2,4 dl pumpapuré och lämna resten till ett annat recept.
Värm ugnen till 350F/180C. Smörj en 8- eller 9-tums (20-23cm) brödform med kokosolja eller klä med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
I en medelstor skål, tillsätt pumpapuré, lönnsirap, kokosmjölk och vanilj. Vispa tills det är enhetligt.
I en annan skål, vispa ihop havremjöl, brunt rismjöl, bakpulver och pumpapajkrydda. Vispa tills det är jämt och klumpfritt.
Häll de blöta ingredienserna i det torra. Rör om tills det är jämnt blandat. Smeten ska vara väldigt tjock men ändå hällbar.
Häll smeten i den förberedda bakformen och toppa med pumpafrön (om du använder). Grädda i 50-60 minuter, tills den fått färg på toppen och testa med en tandpetare som ska komma ut rent.
Låt svalna i 5 minuter i bakformen, ta sedan försiktigt ur den från formen och lägg på galler för att svalna helt. Skiva och servera.
4-6 personer