Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Testa en eller båda versionerna av dessa goda och mättande potatiswraps. Den ena kommer fylld med pizzainspirerad fyllning och den andra en salladsmörgåsfyllning. Du kanske vill göra extra wraps och njuta av detta recept med familj eller vänner. Detta recept kommer från den Reviderade boken Medial Läkning.
Hela potatisen, inifrån och ut, är värdefull och fördelaktig för din hälsa: potatisväxter hämtar några av de högsta koncentrationerna av makro- och spårmineraler från jorden. Potatis är också rik på kalium och rik på vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form.
Tomater använder viktiga mikronäringsämnen, fytokemikalier, vitaminer och mineraler för att stödja många funktioner i levern.
Groddar och mikrogrönt är fantastiskt för reparation av huden, och de innehåller också mer än 60 spårmineraler, inklusive järn, jod, selen, zink, koppar, mangan, svavel, magnesium, krom och molybden.
Potatiswraps:
Alternativ 1: Pizzafyllning
Pizzasås:
Grönsaker:
Alternativ 2: Salladsfyllning
———————————-
Tips!
Ha någon av de goda dressingarna i wrapsen som du hittar under kategorin Tillbehör (dressing/röror/såser) på
Värm ugnen till 400°F/200°C. (Varmluftsugn)
För att göra basen, ångkoka potatisen i 25-30 minuter, tills den är mjuk. Ta bort och lägg potatisen i en matberedare med vitlökspulver, lökpulver och lönnsirap. (Går att använda en stavmixer) Mixa tills det är slätt.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut blandningen ovanpå med en våt spatel (eller lägg ett bakplåtspapper på degen och kavla ut den) gör 2 stora tortilla wraps. Sätt in dem i ugnen och grädda i 15-20 minuter tills de fått lite färg. Ta bort wrapsen från plåten & låt dem Svalna helt. Vänd wrapsen upp och ner på en ren arbetsyta eller skärbräda och dra försiktigt bort bakplåtspappret när de svalnat.
För att göra pizzawrap, gör pizzasåsen genom att blanda ihop tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, rå honung och vatten. Sätt åt sidan.
Om du använder svamp, lägg skivorna i en liten stekpanna och stek i 3-5 minuter, rör om då och då, tills de fått färg, tillsätt lite vatten om det behövs för att förhindra att den fastnar. Ta av från värmen och ställ dem åt sidan.
Bred ut pizzasåsen på wraps och toppa med svampen (om du använder), röd paprika, rödlök och färsk basilika. Vik försiktigt ihop wrapsen och servera genast.
För att göra salladsomslaget, arrangera salladsblad, alfalfagroddar, tomatskivor, gurkskivor, rödlök och basilika eller persilja på wraps. Vik försiktigt ihop wrapsen och servera genast.
2 wraps