Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Pepparkakor är den perfekta godbiten för semesterperioden! Eller gör dem för en rolig aktivitet med dina barn på helgen. Du kan använda alla möjliga kakformar, oavsett om det är pepparkaksgubbar/gummor eller stjärnor, hjärtan, julgranar, djur eller andra former du gillar! Fullpackad med värmande kryddor som ingefära, kanel, muskotnöt och kryddnejlika, ger dessa kakor mycket glädje, värme till semesterperioden.
En av ingefärans speciella egenskaper är dess förmåga att föra kroppen ur ett reaktivt tillstånd genom att lugna nerver och muskler. Ingefära hjälper till att skapa balans och homeostas, vilket är ett underbart hjälpmedel under stressiga tider som semesterperioden kan vara.
I en stor skål, vispa ihop havremjöl, aroowrotsmjöl/stärkelse, bakpulver, kanel, muskotnöt, kryddnejlika, ingefära och kokossocker.
I en annan skål, rör ihop dadel- eller lönnsirap, äppelmos, citronsaft och smält kokosolja. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen och rör om med en spatel tills allt är jämnt utblandat till en smidig deg. Dela degen i två delar, slå in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och ställ i kylen i 1 timme.
Värm ugnen till 325F/165C. Klä två stora bakplåtar med bakplåtspapper.
Arbeta med en degbit i taget, placera den mellan två ark bakplåtspapper och kavla ut med en kavel till cirka 1/4 till 1/2 tum (ca 0,6-1,2 cm) tjock.
Använd pepparkakformar, tryck in former i degen och dra bort överskottet. Forma överskottet till en stor boll och fortsätt att kavla ut och skära ut former tills all deg är borta.
Lägg över kakorna på bakplåtar och grädda i 11-14 minuter tills de fått lite färg på kanterna. Kyl på galler innan du äter.