Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser)

Grönkålspesto

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Om du kämpar för att få i dig tillräckligt med råa bladgrönsaker i din kost varje dag, är det här läckra pestoreceptet ett bra sätt att smyga in det på. Njut av det tillsammans med tex grönsaksstavar, tomat-gurkspett, eller testa det till Sötpotatis pommes (recept hittar du HÄR) eller Zucchini Tater Tots ( recept kommer snart)

Detta recept har mycket lägre fetthalt än traditionell pesto, vilket gör det till ett mycket bättre val för din lever och din allmänna hälsa.

Om du har hört att rå grönkål är dåligt för sköldkörtelhälsan, är det mycket viktigt att veta att detta är felaktigt. Rå grönkål är faktiskt fördelaktigt för sköldkörteln. Grönkål innehåller mycket specifika alkaloider som skyddar mot virus som EBV. Dess fytokemikalier kan komma in i sköldkörteln och döda fickor av EBV som börjar utvecklas där under virusets tidiga stadier av att ockupera körteln.

Persilja tar bort höga halter av koppar och aluminium, som matar EBV och i sin tur orsakar hudproblem. Persilja stärker också produktionen av sköldkörtelhormonet T3 genom att hjälpa till att mata och återställa sköldkörteln.

Basils antivirala förmågor kommer delvis från fytokemiska föreningar som kan tränga in i sköldkörteln och bromsa EBV-cellers borrverkan. Basilika hjälper till att minska knölar, cystor och tumörer och innehåller anticancerföreningar för att förhindra sköldkörtelcancer.

  • Ingredienser
    • 4,8 dl grönkål, stjälkarna borttagna och grovhackade
    • 2,4 dl persilja
    • 2,4 dl basilika
    • 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
    • 0,8 dl valnötter
    • 2 msk citronsaft
    • 1/2 tsk havssalt, mer om det behövs
    • 1/2 tsk nyknäckt svartpeppar
    • 3-5 msk vatten.

    Serverad med:

    • 1/2 engelsk gurka, skuren i stavar
    • 1 röd paprika, skuren i stavade
    • 1 liten romansallat, uppdelad i blad
    • 1 stor tomat, skivad
  • Gör så här
  • För att göra peston, kombinera grönkål, persilja, basilika, vitlök, valnötter, citronsaft, havssalt och peppar i en matberedare eller mixer och mixa tills du får en tjock pesto. Medan motorn går, häll vattnet i matberedaren tills du når önskad konsistens. Smaka av och justera ev med kryddor.

    För att servera, lägg upp gurkstavar, paprika, romansalladsblad och tomatskivor på ett fat tillsammans med peston.

    4 portioner

    För att ta reda på mer om vad som ligger bakom sköldkörtelsymtom och sjukdomar, och få många läckra läkande recept, kolla in bästsäljande boken, Sköldkörtelns Hemlighet

Relaterade recept

Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser)
Tillbehör (dressing/röror/såser) Stark sötsur sås
Tillbehör (dressing/röror/såser) Guacamole på gröna ärtor
Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck, Tillbehör (dressing/röror/såser) Bananmjölk
Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tonfiskröra på kikärtor
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Senap på 3 olika vis
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Läkande Buljong
Tillbehör (dressing/röror/såser) Mint & tahinidressing
Tillbehör (dressing/röror/såser) Kycklingkrydda (Poultry seasoning)
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar