Tillbehör (dressing/röror/såser)

Queso-dipp

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Det finns inget som mäter sig med en krämig, läcker dippsås med ett fat med grönsaker för att skapa fest för ögonen och smaklökarna. Denna mejerifria queso-dipp kommer säkerligen att glädja folket på din nästa fest. Eller servera den till ett mellanmål efter skolan eller jobbet, eller på nästa filmkväll med familjen. Oavsett när du väljer att njuta av den kommer den säkert att bli en hit så du kanske vill dubbla eller fyrdubbla receptet!

Potatis innehåller mycket kalium och vitamin B6 och är en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett kraftfullt vapen mot cancer, leversjukdomar, inflammationer och virus som Epstein-Barr och bältros som ligger bakom reumatoid artrit, ledvärk, autoimmuna sjukdomar med mera. Potatis kommer att vara på din sida om du vill bekämpa någon kronisk sjukdom – för att avvärja leversjukdomar, stärka dina njurar, lugna dina nerver och matsmältningsorgan och vända förloppet för Crohns, kolit, IBS eller magsår.

Cashewnötter innehåller mycket protein och är en rik källa till vitamin B-komplex och viktiga mineraler som järn, selen och zink. De är också fullproppade med anticancerföreningar som kallas proantocyanidiner som har förmågan att svälta ut tumörer och stoppa cancerceller från att dela sig.

  • Ingredienser
    • 1 medelstor potatis, skalad och tärnad
    • 3,6 dl vatten
    • 1/2 tsk havssalt
    • 1,2 dl råa cashewnötter, blötlagda över natten
    • 2 msk limejuice
    • 1/2 tsk vitlökspulver
    • 1/2 tsk lökpulver
    • 1/4 tsk mald spiskummin
    • 1/2 jalapeño, urkärnad och grovhackad, mer till garnering
    • 1/2 tsk rökt paprika eller paprika
    • 2 msk tomatpuré
    • Havssalt, efter smak
    • Svartpeppar, efter smak
    • Nypa mald gurkmeja (för färg)
    • Liten näve färsk koriander (för garnering)
    • 1 liten tomat, tärnad (för garnering)

    Serveras med:

    • 1 påse majsfria tortillachips (valfritt)
    • 1 stor morot, skuren i klyftor
    • 2-3 stjälkar selleri, skurna i 5 cm stavar
    • 1 röd paprika, skuren i klyftor
    • Lägg till andra valfria grönsaker

     

  • Gör så här
  • Lägg potatis, vatten och havssalt i en liten kastrull och låt koka upp. Koka utan lock i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Häll av potatisvattnet i en kanna och ställ åt sidan.

    Lägg den kokta potatisen i en mixer och tillsätt blötlagda cashewnötter, limejuice, vitlökspulver, lökpulver, mald spiskummin, jalapeño, rökt paprika, tomatpuré och gurkmeja. Tillsätt 1,6 dl av potatisvattnet till mixern och mixa blandningen tills den är väldigt slät. Tillsätt lite mer potatisvatten om det behövs. Smaka av och justera kryddorna.

    Häll upp i serveringsfat och toppa med några skivor färsk jalapeño, tärnade tomater och koriander. Servera med majsfria tortillachips och grönsaksstavar.

    3-4 portioner

    För att ta reda på mer om de oupptäckta läkande egenskaperna hos dussintals livsmedel, kolla in #1 NY Times bästsäljande boken Kostguiden.

     

Relaterade recept

Tillbehör (dressing/röror/såser)
Tillbehör (dressing/röror/såser) Vår Dressing
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Kryddig Mangosalsa
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Läkande Buljong
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Mellanmål, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Hummus på svarta bönor
Tillbehör (dressing/röror/såser) Hot Sauce
Tillbehör (dressing/röror/såser) Cashewnöts Aioli
Fettfritt, Julrecept, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Ugnsrostade brysselkål i lönnsirap
Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Nötmjölk / Cashewnötsmjölk