Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Njut av att göra denna roliga födelsedagstårta på din speciella dag eller gör den för att fira en älskads födelsedag. Ingen kommer förstå att den är mjölkfri, äggfri, glutenfri, växtbaserad och gjort med bara rena ingredienser!
Botten:
Glasyr:
Värm ugnen till 350F/180C. Klä två 22 cm springformar med bakplåtspapper.
I en stor skål, vispa ihop havremjöl, brunt rismjöl, kokossocker och bakpulver. Sätt åt sidan.
I en annan skål, tillsätt äppelmos, mandelmjölk, kokosolja och linfrö. Vispa tills det är enhetligt.
Tillsätt de våta ingredienserna till det torra och rör om tills du får en jämn mycket tjock men hällbar smet. Dela smeten i två och häll i förberedda bakformar.
Grädda i 23-26 minuter, tills den fått lite färg på toppen och tandpetaren kommer ut ren när den sätts in.
Låt svalna i 5 minuter i formen, ta sedan bort formen och låt svalna helt på galler.
Frosting
För att göra frostingen, vispa den kalla kokosgrädden med lönnsirap tills den är fluffig med hjälp av en elektrisk mixer.
För att montera ihop tårtan, lägg den ena kakan/tårtbotten på ett serveringsfat. Bred ett lager vispad kokosgrädde över toppen. Lägg det andra tårtlagret ovanpå och bred ut vispad kokosgrädde över hela toppen och sidorna. Lägg lite kokosvisp i en spritspåse och spritsa fint ovanpå kakan. Lägg ut strössel eller frukt/bär på sidorna av tårtan och strö/lägg lite ovanpå.
Förvara kakan kallt tills den skall ätas. Njut av!
6 personer