Det här receptet är översatt från medicalmedium.com För video klicka HÄR
Det kan kännas svårt att hitta fettfria, hälsosamma dessertrecept. Här är ett som du kan njuta av samtidigt som du vet att din kropp fylls med näring. Det här recept är dessutom SUPERGOTT!
”Bananer: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Det ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras uppfinningsrikedom och arbetsresultat. Lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst, svampdödande livsmedel som finns. En fantastisk mat att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta tillsammans med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.
Lönnsirap: Kombinationen av sockerarter och högt mineralinnehåll går snabbt till levern och blir omedelbart bränsle av fytonäringsämnessammansättning. Det är som en IV för levern som innehåller det bästa av två världar: ett stort utbud av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen (många av dem fortfarande oupptäckta) tillsammans med högkvalitativt socker som levern trivs med.” – Anthony William
Ugnsbakade bananer:
3 bananer
2 ½ matskedar lönnsirap, delad
½ tsk kanel
2 tsk lönnsocker (kokossocker går också bra)
¹⁄8 tesked havssalt (valfritt)
Nice Cream:
3 frysta bananer
1 färsk banan
1/2-1 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 msk lönnsirap
Ugnsbakade Bananer:
Värm ugnen till 200 grader. Dela bananerna i halvor på längden och lägg dem i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
Rör ihop ½ matsked av lönnsirapen tillsammans med kanel, lönnsocker eller kokossocker och havssalt.
Pensla bananskivorna med de återstående 2 msk lönnsirap, se till att täcka båda sidorna. Fördela kanelblandningen jämnt längs bananskivornas ovansida och grädda dem i ugnen i 15 till 18 minuter, tills bananerna är mjuka och gyllenbruna.
Nice Cream:
Till det här behöver du antingen en höghastighetsblender med en stav du kan hjälpa till att röra med eller en matberedare.
Skiva alla bananer i 1-2 cm lägg den färska bananen i botten och resten över. Tillsätt vaniljstång, lönnsirap och hälften av vattnet.
Har du en högastighetsblender börjar du köra den på låga varv samtidigt som du rör med staven. Höj gradvis hastigheten upp till medel. Man brukar få köra i ca 1-1,5 minut. Tillsätt mer vatten om du märker att det blir för trögt
Servera direkt tillsammans med de ugnsbakade bananerna.
2-3 portioner