Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Äppeljuice med värmande kryddor är en läcker och klassisk kombination. Men visste du att alla dessa doftande kryddor också har otroliga läkande fördelar? Dessa kryddade äppeljuiceglassar är ett underbart sätt att få in dessa speciella livsmedel i dina barns kost eller helt enkelt att njuta för dig själv. Du kan också njuta av samma recept som en varm eller kall äppelcider istället för att göra den till isglass om du vill.
Äpplen tillhandahåller levande vatten för att stödja leverns hydreringsförmåga, så att den kan lagra vattnet och sedan släppa ut det tillbaka i blodomloppet när uttorkning eller smutsigt blodsyndrom inträffar. Fruktsyrorna i äpplen hjälper till att rena levern genom att sprida giftiga filmer som byggs upp inuti dess lagringsbanker. Äpplen svälter ut bakterier, jäst, mögel, andra svampar och virus från tarmkanalen och levern. Perfekt för att lösa upp gallsten.
Häll äppeljuice och kryddor i en liten kastrull och låt koka upp. Stäng av värmen och låt smakerna dra tills vätskan har svalnat. Sila genom en finmaskig sil och rör ner den råa honungen. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen över natten.
Alternativt, kombinera alla ingredienser och låt smakerna dra i 3 timmar i rumstemperatur. Sila genom en finmaskig sil och häll i glassformar och ställ in i frysen över natten.
6-8 glassar
Ta reda på mer om de oupptäckta egenskaperna hos olika läkande livsmedel i boken Leverns Okända kraft.