Bröd, Julrecept, Snacks & sött

Fröknäcke

  • Ingredienser
    • 2 dl teff mjöl
    • 0,5 dl linfrön
    • 0,5 dl sesamfrön
    • 0,5 dl pumpafrön
    • 0,75 dl solroskärnor
    • 0,5 dl olivolja eller kokosolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 1 krm salt
    • Flingsalt att strö på
  • Gör så här
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

    2. Rör ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten. Blanda ihop allt snabbt och häll ut på en bakplåt med bakplåtspapper.

    3. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut allt tills det är helt jämnt och tunnt över hela plåten. Ta försiktigt bort det översta bakplåtspappret.

    4. Strö flingsalt över hela knäckebrödet och skär så stora rutor du vill att knäckebröden skall vara innan du stoppar in dom mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna på ett galler.

Relaterade recept

Bröd, Julrecept, Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Fettfritt, Snacks & sött Isglass med vattenmelon & lime
Julrecept, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grönkål äppelsallad
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Bröd, Julrecept Medical Medium Bröd
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Healing Holiday Salad
Snacks & sött Födelsedagstårta
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär