Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Det är svårt att hitta någon som inte gillar pommes frites. Stekhet potatis doppad i sval, syrlig ketchup är en inbjudande kombination som har gjort dem till en mycket älskad skräpmat i många länder. På senare år har sötpotatispommesfrites blivit populärt också.
Men vi vet alla att pommes frites inte är bra för oss. Potatisen är ofta belagd med glutenbaserat mjöl eller smet, stekt i bearbetade oljor och serveras med ketchup gjord på raffinerat socker eller majssirap med hög fruktos och kemiska tillsatser.
Istället kan du göra hälsosamma pommes frites hemma som smakar gott, ger komfort och mättnad, och som även ger dig de enorma läkande fördelarna från potatis och tomater.
Dagens recept är på sötpotatispommes, men du kan använda vilken potatis som helst. Prova det med alla olika varianter och färger som sötpotatis, jams och potatis kommer i. Det här receptet kan tillagas väldigt snabbt och kommer säkerligen att bli en hit hos både barn och vuxna!
Till pommes frites:
För ketchupen:
Förvärm ugnen till 400F/200C. Klä 1-2 plåtar med bakplåtspapper. Om du inte kan använda bakplåtspapper, täck brickan lätt med oliv- eller kokosolja.
Skär sötpotatisen till pommes (du kan skala dem först om du vill) och lägg på bakplåtspappret. Grädda i 15 minuter eller tills den bara fått lite färg på ena sidan. Vänd och grädda i ytterligare 10 till 15 minuter. Tillagningstiden beror på din ugn så det är bäst att kontrollera dem.
Medan pommes fritesen gräddas, blanda eller vispa ketchupingredienserna tills de är slätt. Smaka av och justera kryddor efter önskemål.
Servera pommes fritesen med ketchupen och njut. Dessa kommer inte att hålla länge!
Tips!
Jag har gjort om ketchupreceptet lite efter hur jag vill ha det. Vill ni testa det istället så finns det HÄR