Tillbehör (dressing/röror/såser)

Pesto med koriander

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Koriander, även kallad kinesisk persilja, är den bästa örten för avgiftning av tungmetaller. Korianderns magi i att avgifta hjärnan ligger i det levande vattnet i dess stjälkar och blad. Detta är en kritisk aspekt av hur den kan färdas förbi blod-hjärnbarriären; i detta levande vatten finns mineralsalter som består av mineraler som natrium, kalium och klorid, som är bundna till potenta fytokemikalier. När de kommer in i kroppen förenar dessa värdefulla salter naturliga vägar av andra mineralsalter som färdas genom blodomloppet, lymfvätskan och ryggmärgsvätskan. När de kommer på aminosyrorna glycin och glutamin på sina resor, binder mineralsalterna till dem och bildar de ultimata signalsubstanserna. Hjärnan är en magnet för mineralsalter, och när den tar fram dessa värdefulla mineralsaltföreningar från koriander, bifogas ett överraskningspaket: fytokemikalier som medvetet tar bort giftiga tungmetaller från hjärnan och frigör nervceller från giftiga tungmetalloxiderade rester, så att de kan fungera som bäst.

Medan många människor älskar den rika, salta smaken av koriander, får andra en dålig smak i munnen när de äter den. Försök att inte fastna i trenden som teoretiserar att en motvilja mot koriander har att göra med gener. Detta genetiska koncept har inte studerats tillräckligt brett – om det vore så skulle forskare tycka att det inte finns en gen som avgör om en person har en motvilja mot koriander eller inte. Det finns inga gener som säger åt oss att inte äta en viss mat.

Vad händer egentligen med de som inte tycker om koriandersmaken? När en person uppfattar en abrupt, hård smak från örten, betyder det att hon eller han har en högre oxidationshastighet av tungmetaller i sitt system. Detta betyder inte att personen har en högre nivå av giftiga tungmetaller. Snarare korroderar tungmetallerna (i det här fallet vanligtvis en kombination av aluminium, nickel och/eller koppar, oavsett nivå) i hennes eller hans kropp snabbt. Korrosion innebär att det finns giftig frätande avrinning från tungmetallerna som tar sig in i en persons lymfsystem och saliv. I samma ögonblick som koriander kommer i kontakt med munnen börjar dess fytokemikalier att binda till sig eventuell oxidativ avrinning som de möter – om det finns mycket av detta skräp i en persons saliv kan det resultera i en hård känsla när man äter koriander. Med andra ord, om någon ogillar koriander, finns det en god chans att hon eller han verkligen behöver det.

Koriander är också mycket värdefull för att extrahera tungmetaller och andra gifter från andra kroppssystem och organ, särskilt levern. Faktum är att det är en fantastisk leveravgiftning i sig. Det är också en av de bästa örterna för binjurestöd och underbar för att balansera blodsockernivåerna och förhindra viktökning, hjärndimma och minnesproblem. Och precis när du trodde att koriander hade tillräckligt med utrensande effekter, är den också antiviral – koriander hjälper till att hålla nere nivåerna av Epstein-Barr-viruset, bältros, HHV-6, cytomegalovirus (CMV) och andra herpetiska virus i alla deras olika former, som såväl som HIV.

Den är också antibakteriellt; den hjälper till att bekämpa praktiskt taget alla former av bakterier och spola bort dess avfall från din kropp. Oavsett om du gillar smaken av koriander eller inte, gillar parasiter definitivt inte smaken av det; koriander är otroligt maskavskräckande. För alla med kroniska eller mystiska sjukdomar, oavsett om de är diagnostiserade, feldiagnostiserade eller odiagnostiserade, är koriander ett måste.

TILLSTÅND

Om du har något av följande tillstånd, försök att införa koriander i ditt liv:

Alzheimers sjukdom, demens, depression, ångest, tvångssyndrom (OCD), Attention-deficit/hyperaktivitetsstörning (ADHD), autism, posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), Epstein-Barr-virus (EBV)/mononukleos, bältros, HHV -6, cytomegalovirus (CMV), Parkinsons sjukdom, Addisons sjukdom, Cushings syndrom, posturalt takykardisyndrom (POTS), Raynauds syndrom, kroniskt trötthetssyndrom (CFS), fibromyalgi, multipel skleros (MS), migrän, yrsel, Ménière, yrsel, syndrom sjukdom, ulcerös kolit, amyotrofisk lateralskleros (ALS), autism, eksem, psoriasis, urinvägsinfektioner (UVI), sömnlöshet, alla autoimmuna sjukdomar och störningar, myom, skador

 

SYMPTOM

Om du har något av följande symtom, försök att införa koriander i ditt liv:

Minnesförlust, hjärndimma, förvirring, spasmer, ryckningar, domningar, stickningar, muskelkramper, droppfot, ångest, födoämnesallergier, ischias, ryggsmärta, nacksmärta, käksmärta, huvudvärk, yrsel, leverstockning, viktökning, trigeminusneuralgi , myelinnervskada, mineralbrist, matkänslighet, tungmetalltoxicitet, blodförgiftning, nervositet, förstoppning, inflammerad lever, inflammation, värmevallningar, sömnstörningar, ledvärk, neuralgi, stickningar och nålar, ringningar eller surrande i öronen

 

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD

När du själv blir lätt förvirrade, lite yr när du står inför livets val, förbryllad över ditt livs syfte eller över hur någon i ditt liv beter sig, vänd dig till koriander. Denna kraftfulla ört ger klarhet, så att du kan hitta din väg och gå i rätt riktning utan att bli distraherad av andra alternativ eller andras beteende.

 

ANDLIG LEKTION

Koriander lär oss att livet är en pågående cykel av utvinning. Den slutar inte med att dra ut tungmetaller ur våra kroppar – det är också meningen att vi ska hjälpa våra vänner och familj genom livet genom att lyssna på dem utan att döma när de går igenom svåra tider. Vilken smärta kan du hjälpa en älskad att rensa ut? Vilket negativt självprat kan du coacha en vän att lämna bakom dig? Ibland håller vi fast vid övertygelser eller minnen som inte längre tjänar oss, och vi behöver lite extra stöd för att släppa dem. Precis som koriander finns med i kök från olika kulturer, är känslomässig detox ett universellt behov. Nästa gång du äter koriander, tänk på vem i ditt liv som skulle kunna använda ett sympatiskt öra. Försök att nå ut till den personen och – utan att åsidosätta din egen åsikt – låt din älskade tala fritt.

 

TIPS

* För att ta bort giftiga tungmetaller från din kropp måste koriander vara i sin fräscha form.

* Ofta används koriander bara som garnering. Försök att vänja dig vid att använda mer än en kvist åt gången. Om du vill ha resultat är det bäst att införliva det i dina måltider flera gånger om dagen. Du kan juice lite tillsammans med färska grönsaker, lägg en näve i en smoothie, lägg till den i en hackad sallad, soppa, salsa, guacamole. Ju mer koriander du använder, desto fler fördelar kommer det att ge.

 

KORIANDERPESTO

Peston får en twist i detta korianderinspirerade recept. Använd den här peston som en salladsdressing, en grönsaksdipp eller som en tjock sås över dina favoritgrönsaker – den kan göra allt. Det är ett bra sätt att få in korianders läkande fördelar i din vardag.

 • Ingredienser
  • 4,8 dl packad koriander
  • 0,6 dl valnötter
  • 1/2 citron, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar olivolja
  • 1/8 tsk havssalt
 • Gör så här
 • Lägg alla ingredienser i en matberedare och bearbeta tills de är väl blandade. Häll upp peston i en liten skål och njut som dipp, salladsdressing eller sås.

  1 till 2 portioner

  Lär dig mer om frukter och grönsakers dolda helande krafter i New York Times bästsäljande bok #1 Kostguiden

Relaterade recept

Tillbehör (dressing/röror/såser)
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Ketchup
Julrecept, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grönkål äppelsallad
Frukost, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Granola med vanilj & lönnsirap
Tillbehör (dressing/röror/såser) Stark sötsur sås
Tillbehör (dressing/röror/såser) Kycklingkrydda (Poultry seasoning)
Tillbehör (dressing/röror/såser) Ranch Dressing
Tillbehör (dressing/röror/såser) Pesto med koriander
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Nötmjölk / Cashewnötsmjölk