Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Denna pekannötpaj är rik och dekadent och ger all överseende utan några av de problematiska ingredienser som den normalt innehåller, såsom mejeriprodukter, ägg, gluten, raffinerat socker och majsstärkelse. Detta är ett underbart val att dela med nära och kära på helgdagar eller speciella tillfällen.
Pajskal:
Fyllning:
Värm ugnen till 350°F/180°C.
För att göra skorpan, blanda mandelmjöl, havremjöl, tapioka eller arrowrot och kokossocker i en skål. Rör ihop tills det är enhetligt. Tillsätt lite vatten i taget tills degen går ihop – den ska vara smidig och inte kladdig.
Tryck ut degen jämnt i botten och sidorna av en 9-tums(ca22-23cm) pajform. Du kan använda ett glas för att platta till botten. Pricka degen några gånger med en gaffel. Kyl så länge det behövs.
Blanda kokosmjölken i en kanna eller skål, arrowrot, kokossocker, lönnsirap, havssalt (om det används) och vanilj. Vispa tills det är enhetligt och ställ sedan åt sidan.
Ställ en kastrull på medelhög värme och tillsätt kokosolja och pekannötter. Rosta nötterna i 30 sekunder under konstant omrörning. Häll i kokosmjölksblandningen och värm tills det sjuder eller tills vätskan börjar tjockna. Fortsätt att röra om så att det inte fastnar i pannan. Avlägsna från värmen.
Häll hela blandningen i det förberedda pajskalet och grädda i 30 minuter tills fyllningen ser stelnad ut och skalet har fått färg. Efter 20 minuter kontrollerar du pajskalet och om den redan är brun täcker du sidorna med folie.
När du är klar, ta ut ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur i minst 3 timmar innan servering. För en fastare paj, kyl i 6-8 timmar, helst över natten. Låt stå i rumstemperatur i 30 till 60 minuter innan servering. Servera med kokosvispad grädde (valfritt).
6-8 bitar