En god värmande soppa för hela familjen. Den är enkel att laga och full av nyttigheter.
”Lök: Antimikrobiella svavelföreningar i lök driver ut ovänliga patogener från levern. Lök är även desinficerande för levern, vilket gör att den inte blir inflammerad. De förbättrar också kontrolltemperaturen eller ”termostaten” av levern så att den kan värma och kyla sig själv ordentligt.
Morötter: En snabb leverpåfyllande källa för glukos som är kopplad till mineraler och vitaminer. Morötter hjälper till att sänka blodtrycket, minska ödem, muskelavslappnande, lugnar nerverna och balanserar kognitiv funktion.
Persilja: Innehåller en biotillgänglig form av järn som hjälper till att hålla ditt blod starkt och kan förhindra anemi. Persilja är också rik på zink som är mycket fördelaktigt för att behandla virusproblem och stärka immunförsvaret.” – Anthony William
Ställ en stor non-stick gryta (gärna keramikgryta) på medelhög värme. Lägg i löken, moroten och sellerin och stek i 5-7 minuter, tills löken är mjuk. Tillsätt lite vatten om grönsakerna fastnar i grytan.
Häll i vatten eller grönsaksbuljong, lökpulver, vitlökspulver, gurkmeja, torkad persilja, torkad oregano, kikärter och pasta. Koka upp soppan, sänk sedan värmen och låt den sjuda i 13-18 minuter tills pastan och grönsakerna är mjuka.
Rör ner den hackade persiljan och smaka av med havssalt. Servera omedelbart.
2-3 Portioner
Det här receptet är översatt från medicalmedium.com