Supergod krämig dressing som du kan ha till sallader, klyftpotatis, tacos, bowls eller ringla över din pizza istället för ost. Ja, den är god till det mesta helt enkelt.
”Cashewnötter är en krispig, men ändå delikat söt nöt som är uppskattad över hela världen för sin smak och hälsofördelar. Cashewnötter innehåller mycket protein och är en rik källa till vitamin B-komplex och viktiga mineraler som järn, selen och zink. De är också packade med anticancerföreningar som kallas proantocyanidiner som har förmågan att svälta ut tumörer och stoppa cancerceller från att dela sig.
Cashewnötter är mycket fördelaktiga för att sänka blodtrycket, förhindra hjärtinfarkt, förebygga gallsten, minska frekvensen av migrän, ge energiökningar, stärka skelett och främja frisk hud och hår. Cashewnötter har en lägre fetthalt än de flesta andra nötter och innehåller en hög mängd oljesyra som är ett hjärthälsosamt enkelomättat fett som är bra för det kardiovaskulära systemet.
De är också utmärkta för nervsystemet och de är kända för att hålla muskler och nerver avslappnade och fria från spänningar och sammandragningar. De kan också hjälpa kroppen att bli mer flexibel och hjälpa till med elasticiteten i senor, muskler och leder. Cashewnötter har förmågan att stilla hunger vilket minskar överätande och hjälper till med viktminskning och viktkontroll.
De är också bra för ögonhälsa och de innehåller en bioflavonoid som kallas zea-xanthin som hjälper till att förhindra åldersrelaterad makuladegeneration. För maximala hälsofördelar försök att hitta råa cashewnötter som är osaltade. Cashewnötter kan ätas som mellanmål eller läggas till sallader och grönsaks- eller risrätter.
Cashewnötter kan också malas till ett nötsmör och användas för att dippa selleristavar i, äpplen, gurkor, eller blandas med torkad kokos, honung och kryddor för en god och hälsosam efterrätt. Cashewnötter av god kvalitet kan lätt hittas online eller i din lokala hälsokostbutik” – Anthony William
Om du inte har en höghastighets blender så kan du lägga cashewnötterna i blöt kvällen innan så blir det lättare att få till en slät konsistens. Alternativt koka dom i 5 minuter men då försvinner mycket av näringen.