Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
”Tomater: Innehåller viktiga mikronäringsämnen, fytokemikalier, vitaminer och mineraler för att stödja många funktioner i levern. Lykopen är ett älskat näringsämne som levern beundrar: levern använder det för att skydda sig från cellskador, plus lykopen hjälper levern att avgifta röda blodkroppar säkert, smidigt och effektivt. Fruktsyrorna i tomater hjälper till att hålla gallblåsan frisk, hjälper till att ta bort slam från gallblåsan och till och med minska gallstensstorleken.” – Anthony William
Bönbollar:
1 1/2 cup (3,6dl) kokta svarta bönor
1,8 dl glutenfri havre
1,2 dl hackad lök
3 vitlöksklyftor, grovt hackade
2 msk tomatpuré
1/2 msk lökpulver
1 tsk paprika
1/2 tsk chilipulver (valfritt)
1/4 tsk rökt paprika
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
Havssalt, efter smak (valfritt)
Forma blandningen till runda bollar (du bör få cirka 14-16 st) och stek i en ugnsfast stekpanna med non-stick på medelhög värme tills de fått färg på alla sidor. Du behöver inte ha något fett i stekpannan. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ta ut dom efter ca 20 min.
Medan bönbollarna är i ugnen gör du tomatsåsen
Servera tillsammans med glutenfri pasta, Semper har jätte god spagetti som är gjord på enbart brunt ris (den som är på bilden).
Eller så kan du t.ex. göra egna zucchininudlar med hjälp av en spirulizer.
HÄR kan du läsa om alternativ till vanlig pastan